VS valt Syrië aan

De zelfverklaarde politieagent van de wereld start opnieuw een oorlog, in Syrië. Jarenlang heeft de VS (onder Nobel-vredesprijswinnaar Obama!) pogingen tot diplomatieke oplossing geblokkeerd, per ongeluk wapens gedropt in IS-gebied, per ongeluk tijdens een wapenstilstand een militaire basis gebombardeerd, sowieso een ongelooflijke hoeveelheid wapens naar de regio gestuurd en daarmee ook het afschuwelijke conflict in Jemen verder opgestookt.

Israël overweegt ‘humanitair ingrijpen’. Overigens neemt Israël niet of nauwelijks vluchtelingen op – zó humanitair zijn ze daar; ook hún bijdrage bestaat uit bombarderen en ontwrichten uit humanitair oogpunt.
Als Syrië dan is vernietigd, de overlevers gevlucht (en omringende landen en Europa daarmee verder gedestabiliseerd) kunnen de plunderaars aan de slag: de olievelden liggen voor het oprapen. Vermoedelijk is IS dan ook snel opgerold (of er wordt gewoon zaken mee gedaan).
Trouwe NAVO-vazal Nederland zal, na wat ritueel tegenspartelen in de Kamer, wel weer meedoen. Maar dan niet met bombarderen (dat is te erg), maar met het verlenen van hand- en spandiensten (dat kost ook minder).
Israel krijgt de Golan-hoogte definitief in handen (mooie plek voor nog meer ‘nederzettingen’) en de relatie met Rusland verslechtert nog meer.
Deze doelstellingen: olie, Groot-Israel en een definitieve wig tussen Rusland en de rest van Europa beheersen al meer dan een eeuw de geo-politiek. En het gaat maar door …

Vanessa Beeley houdt de ontwikkelingen goed in de gaten.

En lees ook:

Stuur door per e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *