US Peace Council keert terug uit Syrië

Eigenlijk vertrouw ik helemaal niets meer uit de VS. De orwelliaanse newspeak is er zó in alles doorgedrongen dat je er niet meer van mag uitgaan dat een peace council zich ook werkelijk bezig houdt met het bevorderen van vrede, en niet van oorlog.
Maar deze US Peace Council komt oprecht over en daarom wil ik deze vertaling/bewerking geven van een artikel van The Duran van 3 september, omdat het een ander amerikaans geluid laat horen over de vreselijke toestand in Syrië en we dit soort geluiden hard nodig hebben om de waarheid te kunnen denken over wat daar allemaal gebeurt.
De perspresentatie van de USPC dateert van 9 augustus.
Het oorspronkelijke artikel is hier te vinden en werd eerder (in het engels) overgenomen door o.m. Earth Matters.

US Peace Council keert terug uit Syrië, een land dat vecht tegen “een invasie door het machtigste land ter wereld”

door Alex Christoforou, 3 september 2016

Er wordt intensief campagne gevoerd om de amerikaanse bevolking in verwarring te brengen, maar één ding is duidelijk: Syrië bevecht een invasie, niet een burgeroorlog.

De waarheid over Syrië, over wat er in Syrië gebeurt, kan je vinden in deze video, uiteengezet en gedocumenteerd tijdens een perspresentatie van de US Peace Council (USPC).

Hoe lang de video bij YouTube online blijft moeten we maar zien, maar alsjeblieft: neem 45 minuten om hem te zien, deel hem, help dit bericht te verspreiden over deze boosaardige oorlog die tegen Syrië wordt gevoerd.
Hopelijk helpt het de waarheid op tafel te krijgen over deze midsdadige oorlog, helpt het om een ander verhaal in de westerse massamedia te krijgen dan de leugens en propaganda die we er voornamelijk over krijgen voorgeschoteld.

The Duran rapporteerde eerder:

Een delegatie van de USPC keerde onlangs terug van een onderzoeksmissie aan Syrië.
De delegatieleden ontmoetten en bezochten in zes dagen tijd o.m. de syrische president Assad, vakbondsleiders, oppositieleden, vooraanstaande zakenlieden en andere burgers, NGO’s, liefdadigheidsorganisaties en universiteiten.
De delegatieleden verklaarden dat zij het bezoek zelf hadden bekostigd en dat de syrische overheid hen geen strobreed in de weg legde.
Zij presenteerden hun rapport aan de pers bij de Verenigde Naties op 9augustus 2016.

Delegatielid Madelyn Hoffman zegt (video, 17 min. 15):

“In Syrië woedt geen burgeroorlog. Maar dat is waarschijnlijk wel het eerste wat we er over hoorden en dat wordt keer op keer herhaald.
Het is niet president Assad tegen zijn eigen bevolking. Het is Assad en de syrische bevolking, samen in eendracht, tegen externe krachten, tegen huurlingen, tegen terreurorganisaties. De namen veranderen per dag, om hun werkelijke identiteiten te maskeren en om de verbanden tussen deze groepen en de landen die ze financieren in nevelen te hullen. Maar er zijn groepen, huurlingenlegers, gesteund door Qatar, Saoudi-Arabië, Turkije, de VS en uiteindelijke door Israel, de staat Israel.
En het zijn deze externe huurlingenlegers die de syrische bevolking terroriseren en pogen het syrische volk te verdelen.”

De US Peace Council (USPC) bestaat uit:

  • H.E. Bashar Ja’afari, permanente vertegenwoordiger voor Syrië
  • Alfred Marder, voorzitter USPC
  • Mary Compton, lid Executive Board van de USPC
  • Henry Lowendorf, lid Executive Board van de USPC, hoofd van de Syrië delegatie
  • Joe Jamison, lid Executive Board van de USPC, lid van de Syrië delegatie
  • Madelyn Hoffman, Executive Director van de New Jersey Peace Action, lid van de Syrië delegatie
  • Donna Nassor, professor en jurist en lid van de Syrië delegatie

Henry Lowendorf zegt (video, 12 min. 30):

We hebben dorpen gezien, voornamelijk christelijke dorpen, die werden overrompeld door de terroristen, maar nu weer ontzet zijn. En de schade die werd aangebracht aan een heiligdom in Maaloula, een dorp waar ze nog aramees spreken, de taal van Jezus. En de aanvallen op de christelijke bevolking.
Er zijn twee zaken die ik in het bijzonder wil noemen, omdat we ze zo van belang achten.
Ten eerste wil de VS de Syriërs verdelen naar religie, naar stromingen binnen een religie. We hebben geen Syriër ontmoet die dat wil accepteren.
We spraken de Groot Moefti die ons zei: “Mensen vragen me hoeveel moslims er zijn in Syrië. Mijn antwoord is altijd: 23 miljoen. Dat is de bevolking van Syrië.”
En toen we de bisschop van een van de orthodoxe kerken spraken antwoordde hij op gelijke wijze: “Er zijn 23 miljoen christenen in Syrië. We zullen onszelf niet laten verdelen, zoals de VS dat al heeft aangedaan aan de volkeren van Irak, of Libië, of Afghanistan of een van al die andere landen. We zullen dat niet toestaan.”
En deze gevoelde eenheid van de mensen maakt het naar mijn mening mogelijk dat de syrische bevolking weerstand weet te bieden tegen een invasie door het machtigste land ter wereld en zijn bondgenoten in Europa en het Midden-Oosten. Tegen een boosaardige aanval op het syrische volk.
Ten tweede de sancties die door de VS tegen Syrië zijn uitgevaardigd. Ik moet erkennen dat ik, voor ik naar Syrië afreisde, niet eens van het bestaan van deze sancties afwist. Sancties die overeenkomen met de sancties die in de jaren ’90 werden uitgevaardigd tegen Irak, om dat land en zijn regering te verzwakken. Sancties die in Irak leidden tot de dood van een half miljoen kinderen. (zoals VS minister van buitenlandse zaken Madeleine Albright bevestigde met de woorden “It’s worth it.” – FH)

The Duran schreef in het  artikel Why the Syrian conflict is not a civil war onder meer:

Alfred Marder (voorzitter USPC) erkent om te beginnen dat binnen de vredesbeweging in de VS verwarring bestond over Syrië en dat dat kan worden toegeschreven aan interne verdeeldheid.
Hij legt uit dat de amerikaanse regering voor binnenlands gebruik (om de publieke opinie te beïnvloeden) een taktiek gebruikt die er uit bestaat de leider van welk land ook dat de VS op de korrel neemt, te demoniseren. “Of het nu Noriega is, Saddam Hoessein, Khadaffi, of Assad – er tekent zich een helder patroon af.”
Verder zegt hij dat de verhalen die de Amerikanen van hun regering te horen krijgen over Syrië doelbewust onwaar zijn. “Dit is geen toeval. Dit is doelbewust zo bedacht om de mensen te manipuleren in hun gedachten en opinies over die buitenlandse leiders.”

USPC-lid Jamison spreekt recht voor z’n raap over de gevaarlijke houding van zo vele Amerikanen die denken alles te weten over Syrië en Assad, maar “wat zij denken te weten klopt gewoon niet.”
Volgens hem wil de VS Syrië als onafhankelijke, seculiere arabische staat vernietigen en het land instrumenteel maken voor de belangen van de VS, net zoals dat is gedaan met de bombardementen en invasies van Irak en Libië.
Net als Libië vóór de bombardementen heeft Syrië gratis gezondheidszorg en gratis onderwijs van de kindertijd tot de universiteit.
Verder wijst hij er op dat de VS-regering steun verleent aan groepen als Jabhat al Nusra en andere (die voortdurend van naam veranderen), die ‘gematigde rebellen’ zouden zijn, maar in werkelijkheid allerminst gematigd zijn, maar geliëerd aan ofwel Al Qaeda ofwel ISIS.
Hij zegt dat de door het buitenland gesteunde huurlingen (ISIS) ideologisch worden gevoed door het wahabisme, wat hij omschrijft als “een zieke, middeleeuwse, achterlijke ideologie, waar de Moslim Broederschap achter zit en die ontstaan is in Saoudi-Arabië.”
Jamison onderstreept deze mening door te beschrijven hoe zogenaamd gematigde Jabhat al Nusra huurlingen een 12-jarige jongen onthoofdden in de dagen dat de delegatie in Syrië was. “Er is niets gematigds aan het onthoofden van een 12-jarige jongen.”

Een ander verhaal dat de USPC delegatie  naar voren bracht betrof de gewoonlijk verzwegen sancties van de VS tegen de bevolking van Syrië.
De VS-regering stelt dat die sancties gericht zijn tegen het Syrische regime. In werkelijkheid zijn ze er op gericht  de wil van de bevolking te breken.
Het gaat hier om sancties die vergelijkbaar zijn aan de sancties waaraan Irak werd blootgesteld vóór de invasie en waarvan de VS zelf toegeeft dat die het leven hebben gekost aan een half miljoen kinderen. De Syriërs kunnen nu niet meer komen aan melkpoeder voor hun baby’s, de eenvoudigste medicijnen, kankermedicijnen, vaccins etc.
Deze sancties zijn zo geniepig en uitgekiend dat ze in feite alle ziekenhuizen en medische posten raken en ontregelen, omdat het niet meer mogelijk is reserve-onderdelen te verkrijgen voor medische apparatuur als röntgen-apparatuur, CAT-scanners, MRI-scanners, maar ook gewone tandarts boren.

President Assad heeft vanaf het begin uitgesproken dat er geen sprake was van een opstand, mara dat er een invasie gaande was van door het buitenland gesteunde huurlingen. Khadaffi zei precies hetzelfde voordat de NATO begon met bombarderen.
Toeval? Dacht het niet!
Het is het scenario dat we kennen van Joegoslavië, van Irak, van Libië en nu van Syrië. Een land wordt onder de voet gelopen en tot onderwerping gedwongen middels bombardementen, zonder dat enige politicus of generaal of collaborerende media-representant ooit ter verantwoording wordt geroepen, laat staan vervolgd en berecht.
Er wordt zelfs nooit erkend dat er misschien een fout is gemaakt, laat staan dat er ooit sprake is van enige vorm van berouw.

“De campagne om het amerikaanse volk in onwetende verwarring te brengen is intens.”

Stuur door per e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *