De mensen achter C-Star komen uit extreemrechtse hoek

In een artikel van de Volkskrant van 8 augustus (Blokkade tegen rechtse activisten*) haalt de krant een vaker beproefde methode van stal, die van het framen, met als doel het onschadelijk maken van een onwelgevallige persoon / organisatie / actie / beweging / …
Donald Trump krijgt de behandeling regelmatig, Thierry Baudet ook, homeopathie, ‘de’ antroposofen en nu de organisatie achter de C-Star, het schip dat probeert de mensenstroom uit Noord-Afrika naar Europa te stoppen.

Auteur Eline Schaart zet de toon al in de titel Blokkade tegen rechtse activisten. Verderop noemt zij Defend Europe nog tweemaal ‘extreemrechts’. Hier kan ik geen objectieve nieuwsgeving meer in herkennen.
Het begrip ‘extreemrechts’ is inmiddels uitgehold en heeft als enige zeggingskracht nog het oproepen van de zgn. onderbuikgevoelens. De strekking van het artikel is dan ook: dit zijn slechte mensen, houd afstand.
Maar is het echt zo gek als mensen in Europa van hun cultuur houden en niet willen dat die wordt ondermijnd en dat zij vrezen dat hij op de langere termijn wordt weggevaagd? Heeft dat niet recht op neutrale behandeling in de krant?
Heeft een select gezelschap in de top van de EU, of een bewindsvrouw als Merkel (bijna in haar eentje!) het recht de europese bevolkingssamenstelling zó drastisch te veranderen, inclusief het grootschalig importeren van een anti-christelijke religie (die daarmee diametraal tegenover tweeduizend jaar europese wording staat), maar mag je je als burger daartegen niet weren? Ben je dan een rechtsextremist?

* In de online-editie van de Volkskrant heeft het artikel een andere kop, maar in de papieren krant luidde de kop “Blokkade tegen rechtse activisten”.

Stuur door per e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *