AVAAZ – wolf in schaapskleren

Clicktivist-organisatie AVAAZ roept op om een ‘open brief van afkeuring’ te sturen aan Trump.
Wat een nobel doel, niet? Opkomen voor vrouwen, moslims, mexicanen en miljoenen anderen die door Trump denigrerend worden benaderd.
Wat kan daar nou op tegen zijn?

Oh ja, de organisatie AVAAZ zelf misschien?
Want hoe zit dat ook weer met AVAAZ en het geld daarachter?

Eerst nog even over de ‘actie’ tegen Trump.
Om te beginnen is hij anoniem. AVAAZ publiceert hem, maar als gebruikelijk bij AVAAZ kan je niet terugvinden wie hem heeft gestart. Nou maakt dat misschien niet zo veel uit, want ook als er een naam onder zou staan blijft het natuurlijk onmogelijk om te achterhalen wie dat dan is, wat haar/zijn motivatie is, of zij/hij werkelijk bestaat …
Maar, hé – wat maakt het uit. Jij voelt het toch ook zo? Je staat toch samen aan de goede kant?
Ten tweede is deze actie polariserend tot en met. “As citizens of the world, we stand united against your brand of division,” is de uitsmijter. Dit lijkt mij minstens zo verdelend als de aangehaalde bedenkelijke kwaliteiten van Trump.
En ten derde zit er de subliminale boodschap in van een totale wereld: we zijn wereldburgers. Waar je ook leeft, je hebt het recht je fors, ongenuanceerd en moreel superieur uit te spreken tegen de zojuist verkozen nieuwe amerikaanse president. Want als amerikaans president is Trump straks toch ook een beetje ònze president en we zijn geglobaliseerd en iedereen is gelijk en dat is goed zo.

Maar terug naar AVAAZ – waarom zou je je, los van genoemde smakeloze actie, niet (langer) willen associëren met deze club?

Het artikel Avaaz: clicktivist heroes or Soros wolf in woolly disguise? van Off Guardian doet wat suggesties.
Zo neemt AVAAZ sinds 2009 geen donaties aan groter dan $5.000, om zijn onafhankelijk te garanderen. Sinds 2009. AVAAZ is opgericht in 2007 – wat gebeurde er in die eerste twee jaar? Daarover geeft AVAAZ geen openheid. Maar er zijn sterke aanwijzingen, zo niet bewijzen, dat met name in de eerste twee jaar George Soros’ Open Society Institute (je weet wel, van die geweldige kleuren-revoluties die de geglobaliseerde mensheid zoveel goeds hebben gebracht) een dikke vinger in de pap had.
AVAAZ-directeur Ricken Patel is een echte gutmensch die na een carrière bij de Rockefeller Foundation (van o.m. de Groene Revolutie, die mondiaal landbouwculturen om zeep hielp), de Gates Foundation (die goede dingen doet in arme landen, mits daar iets tegenover staat en zonder al te veel rekening te houden met de werkelijke vraag in die landen) en de International Crisis Group (George Soros, de sociaal zo betrokken man die rijk werd door zijn speculaties met het britse pond, ten koste van het Verenigd Koninkrijk) zich nu volop inzet om nog meer goed in de wereld te doen.
Je broek zakt er van af als je dit soort dingen leest.

9forNews geeft ook nog wat staaltjes weg van de aan AVAAZ gelieerde organisaties (en wijst o.m. op diverse lijnen naar Israël), in zijn artikel Avaaz: propagandamachine vermomd als campagnegroep en WantToKnow stelt: Meneer de marionettenmiljardair, George Soros, kan tevreden zijn: zijn pupil Ricken Patel, is ‘goed bezig’.

Nexus ten slotte zegt:

Wil je jouw ongenoegen uiten over zaken in de wereld? Zet dan geen handtekening bij een of andere wazige organisatie, maar schrijf een mail naar één van de zogenaamde volksvertegenwoordigers of maak je mening duidelijk bij jouw vrienden en familie. Dat is meestal een hele goede start om mensen in jouw omgeving ook die andere kant van de medaille te laten zien!

Lijkt me een goed advies!

Stuur door per e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *